Summa sidvisningar

söndag 7 oktober 2018

Katsaus 6. Paradigmojen muutoksia retromeerifunktiosta. Retromeerifunktion kumoaminen on Legionellan evaasiotapa

6. KATSAUS. Paradigmojen muutoksia: 
Retromeerin laajennettu osuus patogeenin kasvun modulaatiossa.
Abstraktin suomennosta.
 Intrasellulaariset patogeenit ovat kehittäneet elegantteja mekanismeja moduloidakseen isäntäsolujen endosomaalista liikennöintiä. Erittäin konservoitunut retromeeritie on havaittu laajenevassa määrin virusten ja intravakuolaaristen bakteerien tärkeäksi kohteeksi. Joillekin patogeeneille retromeerifunktion saatavuus on elossapysymisen ehto. Toisille taas retromeerien aktiivisuus on restriktiotekijä, solunsisäistä kasvua rajoittava, joten niiden on kumottava retromeerifunktio pysyäkseen elossa.
 Tässä katsauksessa keskustellaan nykyisistä paradigman muutoksista retromeerien kokoontumisen ja lastin valinnan nykymallissa. Valaistaan sitä, kuinka patogeenieffektoreiden tutkimuksesta on tullut tiedonlisää näihin fundamentaalisiin oivalluksiin ja aivan erityisesti fokusoidaan kahden äskettäin kuvatun bakteerieffektorin biologiaan ja rakenteeseen: Chlamydia trachomatis IncE ja Legionella pneumophila RidL. 
Nämä kaksi patogeenia hyödyntävät selvästi erillisiä strategioita kohdistaessaan retromeerikomponentteihin ja voittavat retromeereistä määräytyvän intrasellulaarisen kasvun restriktion.
Avainsanoja ovat:
Chlamydia trachomatis,
IncE,
Legionella pneumophila,
RidL,
retromeeri,
lajitteleva nexiini.

6. KATSAUS. Retromeerin laajentuva osuus patogeeninkasvun modulaatiossa.
Select item 297034966. Emerging Role of Retromer in Modulating Pathogen Growth. Elwell C, Engel J. Trends Microbiol. 2018 Sep;26(9):769-780. doi: 10.1016/j.tim.2018.04.001. Epub 2018 Apr 24. Review. PMID: 29703496 Similar articles

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar